Lokale ressurspersoner
Kontaktpersonene i hver kommune er viktige ressurspersoner i arbeidet. De vet hvor skoen trykker, og de fungerer som lytteposter som kan melde inn aktuelle hindringer og muligheter i det lokale arbeidet. Sammen med oss sentralt har de en "følge med"- og en "følge opp"-rolle. Diskusjonene i nettverket er en viktig del av vårt kvalitetsarbeid. Nettverket hjelper oss å sikre og følge opp de verdier (byggeklosser) som Trygge lokalsamfunn er tuftet på.
Kommuner med særpreg
Erfaringsutveksling er en viktig del av Trygge lokalsamfunn-modellen. De kommuner og fylker som er sertifisert har et spesielt ansvar for å gå foran som piloter andre kan lære av. De er med på utviklingen av sikkerhetstiltak tilpasset sine områder. Vi samarbeider med kommuner fra nord til sør, kystkommuner, fjord- og fjellkommuner, jordbrukskommuner og storbyer, alle med sitt særpreg. Til nå har 29 kommuner, én bydel og to fylker oppnådd status som sertifiserte Trygge lokalsamfunn.
Et åpent nettverk
Nettverket er åpent for alle interesserte kommuner, det er ingen krav om å bli sertifisert. Kommuner og fylker kan velge å delta i nettverket og følge arbeidet uten å forplikte seg til å søke om sertifisering.
Nedenfor finner du en oversikt over kommuner vi samarbeider med eller har samarbeidet med. Etter kommune- og fylkesreformen er det blitt mange endringer og pandemien har gjort at andre oppgaver har blitt satt på vent i mange kommuner. En oppdatering av oversikten er under utarbeidelse.
Kommuner vi samarbeider med / har samarbeidet med:
Vi beklager at all informasjon ikke er oppdatert - vi arbeider med saken.
Alvdal ⋅ Bergen ⋅ Bærum ⋅ Flora ⋅ Fredrikstad ⋅ Færder ⋅ Gloppen ⋅ Halden ⋅ Harstad ⋅ Holmestrand ⋅ Hvaler ⋅ Høyanger ⋅ Kinn ⋅ Klepp ⋅ Kvam ⋅ Larvik ⋅ Luster ⋅ Nissedal ⋅ Nordre Follo ⋅ Os i Østerdalen ⋅ Rakkestad ⋅ Re ⋅ Sandefjord ⋅ Sande i Vestfold ⋅ Råde ⋅ Ski ⋅ Sogn- og fjordane fylkeskommune ⋅ Spydeberg ⋅ Stovner bydel ⋅ Troms fylkeskommune ⋅ Trondheim ⋅ Trøgstad ⋅ Tønsberg ⋅ Vågå ⋅ Årdal