Tryggsekk

Sekk  med sikkerhetsutstyr

"Tryggsekken" er en ryggsekk fylt med produkter for en tryggere hverdag. Sekken kan tas med til møter på eldresenter, i seniorklubber, etc. for å vise hvordan enkle hjelpemidler kan bidra til en tryggere hverdag.

Tryggsekken er laget for å gi kunnskap om smarte og enkle produkter som finnes og som kan gjøre folks liv litt tryggere. Formålet med Tryggsekken er å gi muligheten til å ta, føle på og oppleve konkrete produkter, og på den måten gi større inntrykk og motivasjon til å gjøre endringer for å skape en tryggere hverdag.

Tryggsekken kan brukes av seniorveiledere som snakker med eldre på seniorsenteret, de som drar på forebyggende hjemmebesøk og hjemmetjenesten. Den kan plasseres på Frivilligsentraler, hos lokale Lions-foreninger og på andre arenaer der det er aktuelt å snakke om forebygging av ulykker og skader.

De som går på hjemmebesøk hos eldre kan ta med seg Tryggsekken og bruke materialet til å forklare hva som er viktig å tenke på i hjemmet etter hvert som man blir eldre, og til å gi ideer om hva slags produkter som kan være smarte å kjøpe. 

Les mer om Tryggsekken.

Fallbarometer

Tegnet illustrasjon-dame med hund

I Norge blir det registrert et nytt hoftebrudd hver time. Det er en påkjennelse for den enkelte og for pårørende. Mange får aldri tilbake den livskvalitet de hadde før bruddet. Hoftebrudd er en utfordring for folkehelsen o...

Seniorsikker - temahefte

Vi lever lenger. Vi må også leve trygt.