Publisert:

Daglig leder deler gode tips for å unngå hjemmeulykker i julestria

HUS & BOLIG, et medlemsblad fra Huseiernes Landsforbund, har intervjuet Skafors daglige leder, Eva Vaagland, om hva man kan gjøre for å forebygge hjemmeulykker i julestria.

Faksimile fra en sak om å unngå hjemmeulykker i jula

Det er ikke bare en myte: De fleste ulykker skjer i hjemmet, og fallulykker ligger på toppen over årsak til personskader her i Norge.

De fleste skader – og dødsulykker, faktisk – skjer hjemme eller i umiddelbar nærhet til hjemmet, så det burde vært mye mer fokus på det! Folk er redde for å fly, men statistisk sett er det mye større sjanse for at noe skjer i boligen din, sier daglig leder Eva Jakobson Vaagland i Skadeforebyggende forum, en uavhengig medlemsorganisasjon for aktører som er opptatt av å redusere antall ulykker i Norge.

Noen oversikt over ulykker i desember har hun ikke, men når man vet at aktivitet og stressnivå er ekstra høyt i innspurten til jul, er det god grunn til å advare:

- Vi oppfordrer alle til å være ekstra forsiktig i julestria. Det er mye som skal gjøres på denne tiden som man kanskje ikke gjør ellers på året, og en hel haug med ting man «bare skal» ordne, helst i høyt tempo. Svært mange ulykker skjer når man «bare» skal noe, sier Vaagland.

Les hele artikkelen (PDF).

Les hele artikkelen på nett.