Publisert:

Sikre deg en trygg jul

Når dagene blir kortere bruker vi mer tid innendørs. Levende lys, knitring i peisen og duften av nybakt brød. Slik vil vi ha det. Da er det lett å glemme at dette er høysesong for brann. Noen enkle regler vil gjøre kosen tryggere.  

Bilde av avisartikkel

Bruk kun lysestaker som ikke kan ta fyr. Dropp lysmansjetter. La aldri levende lys stå igjen når du forlater et rom. Har du peis må du få den sjekket jevnlig, og sørge for at det ikke er noe som kan ta fyr i nærheten.

Røykvarsleren skal sjekkes både hjemme og på hytta, og batterier skal skiftes. Det er lovpålagt med minst en røykvarsler per etasje. Brannøvelser kan redde liv – det kan også være en morsom aktivitet for hele familien. Hvordan kommer vi oss fortest og tryggest ut hvis det brenner? Og hvor skal vi samles?

Tradisjoner er viktige, men gjør deg selv og de rundt deg en tjeneste og gå over alt med skjerpet blikk. La ikke det koselige bli en dødsfelle. Sjekk julelysene fra når barna var små, stjernen i vinduet som er brukt i årevis og alt det andre. 40 prosent av alle branner starter i elektrisk utstyr.

Les hele artikkelen fra Trygghet og sikkerhet, desember 2017.