Publisert:

En ny organisasjon er født. Vi gleder oss til samarbeid!

Person blir intervjuet i regn. Foto.

Flyte, med Siv Jensen som daglig leder, vil samle drukningsforebyggende organisasjoner og jobbe for å få ned drukningstallene. Et uttalt mål er også å få Stortinget til å vedta en nullvisjon for drukning og en nasjonal handlingsplan for å redusere antall drukningsulykker.

Skafor som har arbeidet med forebygging av drukningsulykker i mange år er en naturlig samarbeidspartner for den nye organisasjonen.

-Vårt drukningsforebyggende råd vil ha mye kunnskap, kontakter og erfaring å bidra med, sier Skafors daglige leder Eva Vaagland, som ønsker den nye organisasjonen lykke til med viktige oppgaver. 

Les mer om organisasjonen på www.Flyte.no.

Flyte-juni22.jpg

Ved lanseringen på Sognsvann tirsdag 28. juni 2022 var Den Norske Turistforening, Redningsselskapet, Norges Padleforbund, Røde Kors, Norges Svømmeforbund, Norges Livredningsselskap og Skadeforebyggende forum til stede sammen med daglig leder i Flyte, Siv Jensen.

Trygg på, i og ved vann

Mange flytevester i ulike farger henger tett i tett på et klesstativ.

Forebygging av drukning er ett av de prioriterte innsatsområdene til Skadeforebyggende forum. Innsatsen skjer på flere måter, og er faglig forankret i et eget drukningsforebyggende råd. Skafor arrangerer møter og seminarer...