Risikorydding fikk pris under årets International Safety Media Awards

Den sjette internasjonale prisutdelingen fant sted i Bangkok, Thailand, og Skafors prosjekt Risikorydding ble hedret med en «Honorable mention».

Logo for konkurransen. Informasjon om påmelding.
International Safety Media Awards (ISMA) er en konkurranse som skal hedre sikkerhetsmateriell fra hele verden. ISMA er en arena hvor alle de som jobber med skadeforebygging får en mulighet til å vise frem kampanjer og initiativ de har laget for å få frem ulike sikkerhetsbudskap. 
 
Annet hvert år arrangerer WHO en stor konferanse «World Conference on Injury Prevention and Safety Promotion» og det er i forbindelse med denne at prisene deles ut. I år ble konferansen, og prisutdelingen, holdt i Bangkok, Thailand. 
 
Prisen har eksistert siden 2006 da den for første gang ble delt ut på WHO-konferansen i Durban, Sør-Afrika. Siden da har hundrevis av skadeforebyggere og sikkerhetsarbeidere blitt hedret for deres arbeid med å promotere sikkerhet i ulike medier og på ulike måter. 
 
Det å skulle fremme sikkerhet er både en kunst og en vitenskap. Sikkerhetskonferanser har ofte et stort fokus på vitenskap og forskning. Ved å inkludere ISMA på konferansen får man også med et underholdningsaspekt, sammen med viktige forskningsfunn om hvordan arbeidet med forebygging gjennom media utvikler seg. 
 
Premie som Skafor fikk for å være med i konkurransen "International Safety Media Awards". En liten urne fra Thailand i en liten rød boks.
Premie til Skafor for kampanjen "Risikorydding".
I år ble det sendt inn over 400 bidrag fra 42 land. En jury av 11 medlemmer fra både forebyggings- og mediafeltet vurderte bidragenes produksjonskvalitet, om de formidlet en klar beskjed, innovasjon/kreativitet og evalueringsmetoder og resultater. Jurymedlemmene for 2018 var fra New Zealand, Australia, Thailand, Sverige, USA, Pakistan, Colombia, Iran og Peru. 
 
 
Det ble levert inn bidrag i følgende kategorier:
  • Lyd
  • Tekst
  • Kortfilmer
  • Ultrakorte filmer
  • Nettbasert
  • Kampanje
 
Skafor sin kampanje «Risikorydding» var nominert i kategorien kampanje, og fikk en «Honorable mention» for dette. 
 

Andre vinnere

City of Melville, Australia, vant gull i kategorien kampanje. De har laget en serie med filmer for å øke bevisstheten omkring noen utvalgte sikkerhetstemaer. Filmene tar for seg forebygging av innbrudd i hus og bil, fyllekjøring, hvordan sikre boligen sin mot uvær, forebygge tagging og sikkerhet i nabolaget. 
 
 
Alle vinnere fra 2018 vil bli lagt ut på nettsiden: https://www.alaska-ipc.org/isma/ 
 
Diplom til Skafor for å delta i konkurransen "International Safety Media Awards".