Flytende refleks, Aqua kids og lader med varsellyd

Dette var noen av de kreative ideer som ble presentert når Høgskolen i Oslo og Akershus arrangerte Innovation Camp.
To dager med kreativ tenking og forebygging av skader og ulykker sto på programmet for studentene på kurset ”International Public Health” denne uke. 
Skadeforebyggende forum var invitert som samarbeidspart og fungerte som ”oppdragsgiver”. Etter en innledende forelesning med daglig leder Eva Vaagland ble årets ”challange” presentert og 100 studenter tok fatt i oppgaven – å utvikle et produkt eller et tiltak som kan bidra til å gjøre Norge tryggere.
I løpet av et knapt døgn skulle fakta hentes inn, ideen utvikles og businessplan utarbeides, innen gruppene skulle presentere sine produkter og ideer for juryen.
Juryen ble presentert for 18 spennende og nytenkende prosjekt; bl. a. en lader som piper når den blir stående igjen i vegguttaket, meldingstjeneste for istapper, sykkelhjelmer til bysyklene og flere fallforebyggende tiltak.
Fire prosjekter ble premiert: Flytende refleks - med spennende muligheter for økt synlighet. ”Aqua kids” en effektivisering av svømmeopplæringen i hovedstaden. ”Suction mat” som sikrer at bokhyller og skap ikke faller ned. ”Safe pad” en base for mobilen som sikrer at du ikke blir fristet til å bruke den når du kjører bil.
Ettersom dette var en del av et internasjonalt studie ble hele Innovation Camp gjennomført på engelsk.