Toy or toxic

Toy or toxic. Youtube-film.

Barn tiltrekkes av fine farger og morsomme former. For dem er det likegyldig om det de ser er en leke eller skumle kjemikalier. I 2015 pågikk det en kampanje i Nederland for å forhindre forgiftning av små barn - og kampanjefilmen vant flere priser.

Et sjokkerende eksperiment i Nederland beviser at barn synes at giftige husholdningskjemikalier som klor og vaskemidler er like spennende som leker.

I filmen ser vi at små barn velger fargefulle flasker, morsomme teksturer og lure sprayflasker fremfor leker i over 50% av tilfellene. 

Når barna får velge mellom leker og husholdningskjemikalier ser vi at 50% av barna velger flekkfjerner, 64% maling og hele 82% blekemiddel.

Bakgrunnen for kampanjen er at nederlandske myndigheter hvert år registrerer 7 500 tilfeller der barn forgiftes av produkter som de aller fleste har hjemme.

Kampanjens budskap er enkelt: Ikke gi barna et valg!

 

 

Kampanjen er laget av VeiligheidNL i Nederland. VeiligheidNL har jobbet i mer enn 30 år for å redusere antall ulykker. De overvåker alle ulykker og utvikler effektive programmer for å oppmuntre til sikker oppførsel - når det er nødvendig.