Husk flytevest

Menn topper drukningsstatistikken og menn over 40 år er de som er dårligst til å bruke flytevest.

Se filmen!

Barn med flytevest i en båt. Den voksne personen i båten har falt i vannet. Heldigvis har han på seg flytevest og man ser hodet hans i overflaten. Den unge gutten i båten strekker ut en hånd og skal til å hjelpe mannen opp.

 

Kampanjen Husk flytevest ble utviklet av Sjøfartsdirektoratet i samarbeid med Redningsselskapet, NHO, Norboat, Kongelig Norsk Båt Forbund, FNO og Skadeforebyggende forum i 2012.

Omkring 33 personer omkommer i fritidsbåtulykker hvert år. De to vanligste årsakene til ulykker de siste årene har vært fall over bord eller kantring og statistikken viser at over halvparten av de omkomne ikke hadde på seg flytevest. Ulykker med hurtiggående båter fører ofte til at personer om bord blir kastet i vannet, i slike situasjoner er det enda viktigere å bruke flytevest.

Utgangspunktet for kampanjefilmen er at det skal være hyggelig og sikkert å ferdes på sjøen, men også å få målgruppen til å tenke over konsekvensen ved å falle i sjøen uten vest.

Med bakgrunn i at det fra 1. mai 2015 ble påbudt å bruke egnet flyteutstyr ved ferdsel i båter under 8 meter, er filmen like aktuell nå som da.

Håpet er at flere skal ta flytevesten i bruk.

Filmen er tilgjengelig på norsk, engelsk og tysk.